Zanger Fernando Soerowintono werkt aan eigen album

De 31-jarige Surinamer Fernando Soerowintono is meer dan 15 jaar actief in de muziekwereld. Hij is momenteel lid van muziekformatie Selection, zo zegt hij in gesprek met Dagblad Suriname.

De muziekformatie Selection viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Fernando is voorheen lid geweest van muziekformatie Xessions onder leiding van Emmely Kartoredjo. De artiest werkt momenteel aan zijn eigen album. In verband met Valentijnsdag heeft Fernando zijn eerste song gelanceerd getiteld “De gevonden liefde”.

“Door te praten met vrienden heb ik het project kunnen realiseren. Zij hebben ondersteund en zijn sponsor van het muziekproject. De song is een hit geworden onder de Javaanse gemeenschap. Mijn doel in de muziekwereld is niet om populair te zijn, maar meer om de mensen om me heen blij te maken met mooie muziek. Muziek brengt vreugde in het leven. Ook zo wanneer ik mijn eigen liedje componeer kijk ik eerst om mij heen wat er gebeurt. Ik schrijf m’n liederen zelf. De songs ‘Valse liefde’ en ‘Mi firi’ zijn ook een hit geworden”, aldus de zanger. 

De afgelopen 2 jaren kon hij ook niet optreden, dat betekende voor hem geen zakgeld. Fernando is echter niet stil gaan zitten. Hij begon bij Radio Garuda samen met Lilian Tordjo om het programma “Life is live” te verzorgen. Het programma gaat meer om de artiesten power te geven om niet stil te zitten. Zij hebben elke vrijdag een artiestenavond ingepland, waarbij de artiesten hun kleine optreden kunnen doen live in de studio. Vanwege een druk schema heeft Fernando Radio Garuda moeten bedanken. Maar, het programma “Life is live” gaat door. 

De vocalist is leerkracht van beroep en visagist. Tegen opkomende talenten zegt de artiest: “Heel veel succes toegewenst met hetgeen wat u wilt bereiken. Blijf niet zitten, maar ga ervoor.”

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!