270 bereidverklaringen en 69 toewijzingsbeschikkingen uitgereikt aan verpleegkundigen

In verband met de Dag van de Verpleging, zijn donderdag grondpapieren uitgereikt aan verpleegkundigen van het Zusters project, gelegen te Jachtlust in het district Commewijne. De uitreiking daarvan heeft plaatsgevonden op het terrein van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer aan de Cornelis Jongbawstraat in Paramaribo. Er zijn 270 bereidverklaringen en 69 toewijzingsbeschikkingen uitgegeven aan verpleegkundigen van verschillende ziekeninstellingen.

Hoofd verloskundige van het ‘ s Lands Hospitaal, Helianthe Bennanon tevens secretaris van de stichting Woningbouw voor Gezondheidswerkers, zegt in gesprek met Dagblad Suriname enorm blij te zijn met deze stap van de regering. Zij geeft aan trots te zijn op deze regering, want volgens haar heeft elke burger recht op een stukje grond zo ook de verpleegkundigen.

“Dat de regering in het bijzonder het verplegend personeel heeft verzekerd van een stukje grond, stemt mij goed. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat de verpleegkundigen nu zullen nadenken of zij Suriname zullen verlaten of niet. Want de meeste verpleegkundigen vertrekken naar het buitenland, omdat zij niet goed worden betaald. Zij hebben dus geen hoop meer, dat ze met het weinige dat zij verdienen nog een perceel kunnen kopen dan, laat staan een huis kunnen bouwen. Dus deze stap van de regering komt goed te pas.”

“Aan het verplegend personeel zeg ik, dank jullie wel voor de moed en geduld die jullie hebben betracht al die jaren, om niet uit onze switie Sranan te gaan, ondanks de slechte economische situatie waarin wij nu verkeren. Ik spreek de hoop uit, dat jullie zo gauw als mogelijk kunnen bouwen.”

IS

error: Kopiëren mag niet!