Politie start weer rij-instructeursopleiding

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft afgelopen maandag in de zaal van de Christus Koningschool de rij-instructeursopleiding gelanceerd. Het hoofd van de afdeling Verkeer, hoofdinspecteur Rachel Deekman, gaf in haar toespraak aan dat deze opleiding voor de derde maal en wel na 21 jaar wordt gehouden. Verder bedankte zij alle politie- en niet-politiemedewerkers die hebben meegewerkt aan dit project, zo bericht het korps donderdag 12 mei.

De gepensioneerde politieofficier Leroy Cadogan heeft in het kort over de geschiedenis van het verkeer in Suriname verteld en deelde daarbij ook zijn ervaringen bij de afdeling Verkeer van het KPS met de deelnemers.

De waarnemend korpschef drukte de ongeveer 200 deelnemers op het hart integer te zijn. Met andere woorden, dat zij zich zullen moeten houden aan de gestelde regels om vooral corruptie tegen te gaan en wenste iedereen verder succes toe.

Regering gaat investeren in verkeershandhaving

Tot slot gaf minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi te kennen dat de regering gaat investeren in verkeershandhaving. Hierna heeft hij samen met de waarnemend korpschef een lint mogen doorknippen, waarna de opleiding gelijk van start is gegaan.

error: Kopiëren mag niet!