NPS gaat van start met capaciteitstraining voor leden

De Nationale Partij Suriname (NPS) start zaterdag 28 en zondag 29 mei een capaciteitstraining voor leden me als onderwerp “Prestatiegericht functioneren binnen de Surinaamse politiek”. Vanwege de vele uitdagingen, veranderingen en continue ontwikkelingen binnen het politieke landschap zowel nationaal als internationaal acht de NPS het nodig om de kenniscapaciteit van haar leden te vergroten, zo meldt de partij in een persbericht.

Ter introductie van de training, die doorlopend zal zijn, heeft partijvoorzitter Gregory Rusland, de structuren per schrijven gewezen op noodzaak van participatie ten behoeve van de eigen politieke ontwikkeling enerzijds en het belang dat nationaal mee gediend wordt anderzijds.

De kadertraining is georganiseerd door het NPS-Scholingsinstituut onder voorzitterschap van dr. Virginia Asin-Oostburg. Dit instituut heeft als doel het geven en bevorderen van onderwijs en training in het algemeen, meer in het bijzonder met betrekking tot de politieke ontwikkeling van jongeren.

Op basis daarvan is een serie trainingen ontwikkeld waarin de volgende thema’s centraal staan:

– het bijbrengen van meer politieke vaardigheden;

– het verwerven van begrippen en analytische inzichten;

– het versterken van beleidskader.

Het trainingsprogramma is opgesplitst in drie onderdelen. Zo wordt de deelnemer naar gelang de leerstof is opgenomen, klaargestoomd ten behoeve van de voortgang van de scholing.

De training in partijverband wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van het nemen van verantwoordelijkheid om kader te vormen die op termijn een goede bijdrage kunnen leveren aan de groei en ontwikkeling van Suriname. Maximaal 100 leden krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan de training, die gehouden wordt in het partijcentrum Grundyari aan de J.A.Pengelstraat.

error: Kopiëren mag niet!