Minister Somohardjo: “Vakbondsman Grep intimideert en bedreigt mijn ambtenaren bij CBB”

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) is woensdag 11 mei persoonlijk naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) gegaan om zich ervan te vergewissen dat de dienstverlening wordt gegarandeerd.

“Het stemt mij goed dat de ambtenaren geen gehoor hebben gegeven aan de heer Grep (lees: vakbondsman Donovan Grep)”, zegt de BiZa-bewindsman. De dienstverlening heeft normaal plaatsgevonden en dat geeft volgens minister Somohardjo aan dat er vertrouwen is in de leiding, zo bericht zijn ministerie.

“Wij gaan hun vertrouwen niet beschamen. Stap voor stap gaan we samen naar een betere dienstverlening”, verzekerde hij. 

“Grep dupeert samenleving en intimideert en bedreigt mijn personeel”

Het bezoek aan het CBB-hoofdkantoor en personeel is het gevolg van een incident dinsdag, waarbij enkele CBB-ers en niet-CBB-ers de dienstverlening hadden verstoord. “Ik vind het erg dat iemand over de ruggen van mijn ambtenaren een rol van betekenis wil spelen, het irriteert mij dat de heer Grep de samenleving dupeert en mijn ambtenaren intimideert en bedreigt”, bestempelt minister Bronto Somohardjo deze onaangekondigde actie. 

Grep zou de poorten bij het CBB op slot hebben gedaan en werkwillige ambtenaren hebben geïntimideerd en bedreigd. Ondertussen is er al aangifte gedaan door één van de CBB ambtenaren tegen Grep.  “Ik garandeer samen met directeur Mohamed Eskak en CBB-directrice Anastatia Pokie-Kanapé tezamen met haar ambtenaren, dat de dienstverlening van het CBB gegarandeerd is.” 

“Wie de voorzitter, Grep of Hooghart?”

De BiZa-minister verduidelijkt, dat hij geen enkele moeite heeft met de vakbond. “Maar, ik weet niet wie de voorzitter is, is het de heer Grep of is het de heer Hooghart? Als ze me hadden gevraagd om te mogen vergaderen tijdens diensttijd, dan had ik ze toestemming gegeven.” 

Hij weet wat de noden en grieven zijn bij het personeel. “Ik ben elke week bij een ander Bureau voor Burgerzaken om samen met ze op de werkvloer te zijn – er is nog nooit een leiding zo dicht bij de ambtenaren geweest dan de huidige leiding van het ministerie. Ik ben er voor mijn ambtenaren en ik ga ervan uit dat zij er ook voor mij zijn.” 

De leiding van het BiZa ministerie, heeft volgens de bewindsman, het hart op de juiste plek, maar stipt verder aan dat een achterstand van 64 jaren niet binnen een dag is ingelopen.

Minister Somohardjo doet een dringend beroep op het CBB-personeel om zich niet af te laten leiden door iemand die geen CBB-er is en de dienstverlening te blijven geven aan de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!