Jonge onderneemster geeft knip- en stikcursus aan jeugdigen

Chantrelle is sedert haar 25e een gecertificeerd onderneemster. In het dagelijks leven houdt zij zich bezig met het vervaardigen van kledingstukken, daarnaast heeft ze minimaal vijf kinderen die ze knip- en stikvaardigheden aanleert.

Het motief van cursus

Het motief achter dit alles is eigenlijk meer geweest om de kinderen te leren hoe ze zelf hun eigen kleding kunnen ontwerpen en daarna zelf kunnen gebruiken of verkopen. Kinderen die de leeftijd van 10 tot en met 20  jaar hebben bereikt mogen zich bij haar inschrijven en komen in aanmerking voor de cursus, nadat ze de procedure hebben doorlopen. Haar klantenkring wordt met de dag groter. Ze merkt ook, dat de vraag naar een modiste heel groot is geworden anno 2022. Daarom heeft ze dus besloten haar kennis en kunde te delen met de jeugdigen.

Flinke kinderen

Tot nu heeft Chantrelle bijkans 30 studenten gehad die haar cursus met succes hebben doorlopen. Ze vindt het natuurlijk een heel goed aspect dat ouders bereid zijn hun kinderen in te zetten om kennis te verbreiden. De kinderen wordt eerst de basis van het stikken geleerd. Zonder een basis kun je natuurlijk niet verder gaan. Vanwege het feit dat het gaat om jonge kinderen is het werk wat intensiever. Veiligheid komt natuurlijk ook erbij kijken. Er zijn tot de dag van vandaag geen noemenswaardige ongelukjes geweest tijdens deze stikcursus bij de jongeren. “De meeste van mijn studenten zijn heel flink”, zegt Chantrelle. De moeite en alle inzet wordt hen aan het eind van de cursus wel beloond

Veel potentie

In Suriname wordt er naar zeggen van Chantrelle niet veel gedaan aan het ontwikkelen van jongeren met potentie. Net als haar zijn er nog net enkele andere organisaties die zich bezighouden met het stimuleren van jongere die zich een leven van een ondernemer inbeelden. Niet iedereen wil, aldus Chantrelle, stewardess of arts worden.

Als initiatiefneemster is ze blij dat ze open staat voor de jongeren. Ze merkte al aan het begin van haar cursustraject dat er heel wat animo was. “De ouders hebben me constant een bericht gestuurd om hun kind als lid door te geven”, zegt ze glimlachend. Het gevoel van waardering is bij haar heel groot. Ze is blij dat ze nu terug kan blikken op succesvolle cursussen.

GW

error: Kopiëren mag niet!