Wapenfeiten van het Korps Politie Suriname – Deel 2

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft tijdens de verslaggeving afgelopen vrijdag van het interim managementteam, tijdens een persconferentie, de samenleving aangeraden attent te zijn voor personen die zich opwerpen als medewerkers van ministeries zoals Grondbeheer, die tegen betaling oneigenlijke diensten verlenen.  Er zijn onder de boosdoeners ook figuren die zich voordoen als politie. Er gaan hoge bedragen gepaard met deze oplichting. Er zijn gevallen waarbij er SRD 50.000 en meer over de tafel gaat.

Wapen cipier terecht

Het is de politie gelukt om de inbreker die binnendrong in de woning van een penitentiair ambtenaar en diens dienstwapen en waardevolle persoonlijk eigendommen buitmaakte. De dader is in handen van de politie. Het vuistvuurwapen is teruggevonden.

AK-geweren

Het Regio Bijstand Team-West heeft niet zo lang geleden in Nickerie de bestuurder van een auto vanwege overtreding van de Vuurwapenwet aangehouden. Op de persoon en in zijn verblijfplaats werden zware wapens gevonden, waaronder AK- en jachtgeweren.

Roversbenden in Regio-Oost

Volgens de politie tiert de misdaad welig in Regio Oost. Vooral in het achterland vinden er gewapende overvallen plaats. In de periode 1 januari tot en met 30 april zijn er 16 strafbare feiten geregistreerd, waaronder 7 gewelddadige berovingen in het Langatabiki-gebied. Er zijn 13 personen aangehouden.

Rovers ontspringen de dans

Het hoofd van het Arrestatieteam van de politie treedt regelmatig op tegen vuurwapengevaarlijke verdachten. Vooral in de goudvelden van het Lawa-gebied is er werk aan de winkel. Surinamers en buitenlanders maken er de boel onveilig. De misdadigers houden zich schuil in het bos en plegen van daaruit meerdere overvallen. Het geroofde goud wordt verzameld tot een bepaalde hoeveelheid. De rovers nemen dan de benen naar Brazilië of Paramaribo. Het transport vindt plaats over water, de weg en via de lucht. 

Door geduldig speurwerk van het Arrestatieteam werd onlangs een bende aangehouden die met zo’n 8 kilo goud in Paramaribo aankwam. Het bewijs kon niet geleverd worden dat het edelmetaal door roof werd verkregen. Wel werden de onverlaten op basis van overtreding van de Wet Economische Delicten voor een hoog bedrag beboet. Te betalen in buitenlandse valuta, 

Man gewond

In de nacht van 30 april op 1 mei werd op een man geschoten. Het is de politie gelukt om de dader kort na het voorval aan te houden. Het vuistvuurwapen waarmee de misdaad werd gepleegd is terecht.

Cocaïne en nogmaals cocaïne

De Anti-Narcoticabrigade  heeft op de Jules Sedney Haven 14 kilogram cocaïne aangetroffen. Het verboden spul lag verborgen onder een pallet. Er werden twee personen (een exporteur en een houthandelaar) aangehouden. Een bolletjesslikker die op 1 mei werd aangehouden is nog bezig de drug af te scheiden. Donderdag jongstleden is tijdens het doorzoeken van een voertuig langs de Oost-Westverbinding in de omgeving van Stolkertsijver zo’n 800 gram cocaïne aangetroffen.

Kapitale delicten

De politie heeft klaarheid gebracht in drie levensberovingen. In de zaak van de moord op een man te Houttuin is een verdachte aangehouden die kort voordat het slachtoffer levenloos werd aangetroffen in diens gezelschap verkeerde. Op 26 april werd te Sophia’s Lust een vrouw het leven ontnomen. De dader werd daags daarna ingerekend.

De schietpartij in de Michael Cambelstraat is ook opgelost. Het moordwapen werd bij de aanhouding van de pleger aangetroffen

Wordt vervolgd

HD

error: Kopiëren mag niet!