SLM-WAMOS vlucht PY993 vanuit Amsterdam vertraagd

De voor woensdag geplande vlucht PY933 van de SLM, gevlogen door de Spaanse luchtvaartmaatschappij Wamos, vertrekt met de nodige vertraging vanaf Schiphol-Amsterdam. Deze keer was de vertraging niet het gevolg van een technisch mankement, maar van een betalingsprobleem. Het gerucht ging al snel rond dat de Spaanse luchtvaartmaatschappij wachtte op betaling door de SLM.

De CEO van de SLM, Paul de Haan, laat in een reactie tegenover Dagblad Suriname weten: “Het betreft een technisch uitvoeringsaspect van een financiële handeling. De betaling is helaas niet tijdig door de SWIFT systemen gekomen, vanwege nieuwe procedures. Daar werden wij pas heel laat, mede vanwege het tijdsverschil tussen Suriname en Nederland, over geïnformeerd.” Inmiddels is de betaling verricht. De Haan ging verder niet in op de vraag om wat voor soort betaling het gaat: “Een financiële betaling.”

De Haan zei verder, rond 13.50 uur: “Op dit moment zijn de passagiers aan het instappen en is het vliegtuig nagenoeg klaar voor vertrek. Afhankelijk van een zogenaamd vertrekslot zal het toestel richting Paramaribo vertrekken omstreeks 19.45 uur Nederlandse tijd.”

Nog niet bekend is op welk tijdstip de voor woensdag geplande vlucht van de J.A. Pengelluchthaven naar Amsterdam vertrekt. Volgens De Haan in ieder geval twee uur nadat de Wamos-vlucht vanuit Amsterdam is geland en die vlucht is rond 20.10 uur Nederlandse tijd vertrokken en wordt rond 23.25 uur lokale tijd in Suriname verwacht.

PK

error: Kopiëren mag niet!