Reshma Mangre (VHP): “Studenten kunnen hoge inschrijfgelden niet meer betalen”

Het VHP-Assembleelid Reshma Mangre zei onlangs tijdens de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2022 in de Nationale Assemblee (DNA), dat studenten niet meer in staat zijn om de hoge inschrijfgelden te betalen.

De studenten die dit probleem ervaren, hebben kun beklag bij Mangre ingediend. Het gaat om studenten van de Masteropleiding COVAB, FHR, PTC en andere HBO-opleidingen die hoge bedragen vragen als inschrijfgeld. 

De inschrijfgelden liggen tussen de SRD 25.000 en SRD 30.000. Mangre stelt dat dit absurd is. “Ouders kunnen in deze tijd van crisis het geld niet ophoesten. De dromen van onze kinderen worden kapot gemaakt. We moeten investeren in onze jeugd. Immers hebben we deze studenten straks nodig als local content tegen de achtergrond van de ontwikkelingen van olie en gas.”

Het Assembleelid vraagt de regering daarom serieuze aandacht voor de hoge inschrijfgelden. Volgens Mangre zal er vanuit de regering en vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, gekeken moeten worden hoe men deze studenten tegemoet kan komen. “We moeten onze studenten blijven motiveren om verder te studeren en professioneel te worden in hun vakgebied”, aldus Mangre.

SK

error: Kopiëren mag niet!