President Santokhi hoort problemen Stichting 1 voor 12 aan

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag tijdens een ontmoeting met de Stichting 1 voor 12 de problemen van deze sociaal maatschappelijke organisatie aangehoord. De stichting bezocht de president in zijn Kabinet. 1 voor 12 is ruim 17 jaren actief met het uitvoeren van sociale projecten binnen de samenleving.

Opvanghuis voor daklozen

De stichting wil graag een opvanghuis neerzetten voor daklozen. “De toewijzing die nu in handen is van de stichting, is bestemd voor landbouwdoeleinden”, zei voorzitter Louis Vismale aan. Om tot een oplossing te komen, is deze kwestie besproken met het staatshoofd. President Santokhi zei, dat de aanvraag omtrent een bestemmingswijziging een reguliere taak is die normaal door de ministers afgehandeld wordt. Hij zei verder wie de werkarmen zijn die in actie moeten komen voor de diverse verzoeken van de stichting.

Stichtingsvoorzitter Vismale merkte op dat de hulp naar minderdraagkrachtigen anders kan. “De intentie is om alle burgers te helpen ongeacht het kabinet dat zitting heeft.” Er werd ook aandacht gevraagd van de regering voor dit probleem.

Voorzitter Vismale heeft verder een voorstel gedaan om als trekker te dienen van een in te stellen commissie, die als controle unit zou moeten gelden voor de tehuizen. Hij stelde ook voor de regering te assisteren met woningbouwprojecten. Een bedrag van SRD 400.000 zou volgens hem voldoende zijn om een woning op te zetten. De stichtingsvoorzitter gaf aan dat hij jaarrekeningen heeft waarop controle over de projecten van 1 voor 12 uitgevoerd kan worden.

error: Kopiëren mag niet!