Militaire baileybrug te Ayoko Kazerne, Para, in gebruik genomen

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag 11 mei een bezoek gebracht aan de Ayoko Kazerne te Para. Het bezoek was in het kader van de oplevering van de militaire baileybrug die opgezet is door de Nederlandse Genie Luchtmobiele Brigade die in het land is voor een jungle training. De brug symboliseert de samenwerking tussen Suriname en Nederland, aldus de voorlichtingsdienst van de regering.

De jungle training is een samenwerking tussen Suriname en Nederland. Na de derde verkenning van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade in Suriname, is geconstateerd dat er behoefte was aan een baileybrug op het complex van de Ayoko Kazerne. De bouw van de brug is op 25 april gestart en op 10 mei opgeleverd.

De militaire gezamenlijke operatie zal ervoor zorgen dat Surinaamse militairen getraind worden naar internationale standaarden. Verder zal de jungle training er ook voor zorgen dat het leger kan reageren op internationale hulpverleningsverzoeken binnen de regio. “Suriname zal samen met Nederland werken naar een beter gestructureerde samenwerking die ervoor zal zorgen dat het leger uiteindelijk multi-inzetbaar wordt”, zei het staatshoofd tijdens de ingebruikname van de brug.

Vanuit de Nederlandse ambassade is materiaal gedoneerd ter ondersteuning van de jungle training. De ambassade heeft 20 aggregaten geschonken aan het Surinaams leger. De aggregaten zullen zorgen voor schoon drinkwater en elektriciteit bij moeilijk bereikbare plekken. “Het is voor het eerst na 12 jaar dat er weer een samenwerking is tussen het Surinaams en Nederlands leger”, zei majoor Cas Schreurs van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade.

error: Kopiëren mag niet!