FRDCC onderwijs winnaars film- en win-challenge Brokopondo bekend

De Foundation for Research and Development in Caribbean Communities ( FRDCC) heeft in samenwerking met Stichting Rosebel Community Fund een film- en win-challenge samengesteld om de leerlingen in Brokopondo tegemoet te komen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. 

De schoolvakken taal en rekenen voor GLO-niveau, wiskunde en natuurkunde voor het VOJ-niveau hebben deelnemers door middel van een korte uitleg video’s gemaakt in de talen Saatjitji, een dialect van het Aucaans dat gesproken wordt in Brokopondo, Saamaka en Sranan. 

De challenge is gedaan om de bewoners van Brokopondo het gevoel te geven dat zij erbij horen. Ajendel, Agnes Blijer, Astrando Smith en Jo’rel Tuinfort zijn de deelnemers die zijn uitgekozen tot winnaars  van de challenge.

Deze deelnemers hebben volgens de screeningscommissie video’s gemaakt met weinig tot geen fouten. Er is niet gelet op likes of people choice, maar op de kwaliteit van iedere video. De video’s van deze winnaars zijn te bezichtigen op FRDCC Facebook-pagina. Op dit moment is de Stichting FRDCC bezig met het zoeken van sponsoring om het project veel groter en beter uit te voeren, omdat de stichting meerdere vakken behandelt wil hebben voor de leerlingen. 

Vanaf 11 mei zit het in de planning van FRDCC om professionele video’s van deze vier schoolvakken te posten op hun facebook pagina en ook via de schoolleidingen te distribueren aan de ouders, zodat zij makkelijker hun kinderen kunnen helpen met hun schoolwerk.

IS

error: Kopiëren mag niet!