Wapenfeiten van het Korps Politie Suriname

Het KPS-managementteam heeft bij monde van de commandanten van het Regio Bijstandsteam Oost, -West, -Midden en -Paramaribo, het Arrestatieteam, afdelingshoofden van de recherche, de werkgroep Cold-case moordzaken en andere eenheden bekendheid gegeven aan enkele operationele successen die in de afgelopen tijd zijn behaald. Dit ondanks het feit, dat er onvoldoende budget beschikbaar is.

Desgevraagd werd medegedeeld, dat de aard en het niveau van de misdaad van district tot district en van plaats tot plaats verschillen. Het zijn hoofdzakelijk mannen die over de schreef gaan.

Rovers in de kraag gevat

Er werd niet geschermd met misdaadstatistieken. In plaats daarvan gaven afdelingshoofden enkele voorbeelden van succesvol optreden van de politie. Bekend werd, dat in de tweede week van maart meerdere personen een bestelwagen van Fernandes hebben overvallen. De chauffeur werd onder bedreiging van een scherp voorwerp mishandeld en een telefoon afhandig gemaakt te Santo Dorp. Het trio zag geen kans om geld buit te maken.

Aanhoudingen

Op 11 maart, twee dagen na het plegen van de overval zijn twee verdachten aangehouden en na bekentenissen te hebben afgelegd in verzekering gesteld. De derde verdachte werd op 7 mei in de kraag gevat, maar ontkent betrokken te zijn geweest bij de roof.

Slachtoffer roofoverval overleden

Op 28 januari 2022 werd in het Ressort Houttuin een echtpaar overvallen bij de poort van hun huis. De man werd een messteek toegebracht in de buikstreek en beroofd van geld en sieraden. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar. Na 3 weken overleed hij in het ziekenhuis. Er zijn op basis van camerabeelden 2 verdachten aangehouden.

Inbrekers gearresteerd

Twee mannen die ervan worden verdacht op 25 februari te hebben ingebroken in een huis van plezier in Nieuw-Nickerie werden verraden door camerabeelden. Een van de verdachten is gearresteerd. Aan de aanhouding van zijn comparant wordt nog gewerkt.

Oneerlijke familieleden

In 2021 verdwenen en geldbedrag van SRD 40.000 en gouden sieraden uit het huis van een vrouw die door de dood werd verrast. Een jaar later kwam een dochter van de benadeelde overledene een tante tegen die een gouden ketting droeg die leek op een van de verdwenen sieraden van haar moeder.

Pandhuis

Er rees verdenking. Bij navraag bleek dat de tante en haar echtgenoot sieraden hadden verpand. De politie werd ingeschakeld. Na onderzoek kwam aan het licht, dat het de gestolen sieraden waren die zijn verpand. De tante en haar man werden ingesloten.

Beroving Teleshop Weg naar Zee

Er is klaarheid gebracht in de geruchtmakende beroving van de Teleshop te Weg naar Zee. Bij de overval waren twee personen betrokken waarvan een al is aangehouden. Een deel van de buit bestaande uit telefoontoestellen is achterhaald.

Wordt vervolgd.

HD

error: Kopiëren mag niet!