Twee SK-vissersboten en vangst op Coppenamerivier in beslag genomen

Bij een gezamenlijke operatie van de politie van het politiebureau Calcutta, de Kustwacht en de bestuursdienst zijn vrijdag 6 en zaterdag 7 mei twee SK (Surinaamse Kust) vissersboten met vangst in beslag genomen, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 10 juni.

De kapiteins van beide vaartuigen, I.O. en D.P. die zich op de Coppenamerivier bevonden, werden na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) voor overtreding van de Zeevisserijwet in verzekering gesteld.

Beide vissers zijn in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete werd D.P. na afstemming met het OM heengezonden, terwijl de andere visser, I.O., nog is ingesloten.

De in beslag genomen partij vis is vanwege de beperkte houdbaarheid door de staat verkocht aan geïnteresseerden. Zowel de opbrengst als de betaalde boete worden gestort op de rekening van de procureur-generaal.

error: Kopiëren mag niet!