Eerste in reeks van vijf openbare toiletten binnenstad opgeleverd

“Een mooie samenwerking tussen een particuliere ondernemer en het commissariaat, een win-win situatie voor de binnenstad”. Zo sprak districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost maandag bij de ingebruikname van het eerste openbare toilet in een reeks van vijf die gebouwd zullen worden in de binnenstad van Paramaribo. 

Samenwerking

Het betreft een zogenaamde Public Private Partnership (PPP) waarvoor de regering zich afgelopen tijd sterk maakt. Ondernemer Schubert heeft van het commissariaat toestemming om gebruik te maken van het gedeelte langs de Surinamerivier ten behoeve van de lokale gemeenschap. De toilettengroep zal commercieel geopereerd worden en er moet SRD 5 betaald worden voor gebruik. Er is ook gedacht aan mensen met een beperking en zij die gebruik maken van een rolstoel. Voor hen is er een speciale toilet ingericht. Het directoraat Openbaar Groen & Afvalbeheer (OGA) van Openbare Werken heeft gezorgd voor enkele vuilnistonnen op de locatie. 

Wildplassen tegen gaan

De eerste locatie is niet ver van de alom bekende Platte Brug, nabij de drukke busterminal langs de Waterkant in de binnenstad van Paramaribo. Dc Bhola stond stil bij de negatieve gevolgen die wildplassen met zich meebrengt en het tekort aan openbare toiletten in de binnenstad.

De burgervader voerde aan, dat het project gezien kan worden in het groter plaatje van stadsverfraaiing en het aantrekkelijker maken van de binnenstad voor zowel lokale bezoekers, scholieren, werkenden als toeristen. Hij riep vooral heren op het wildplassen achterwege te laten. De openbare toiletten zullen ook ter bevordering van hygiëne dienen. Tot slot benadrukte de dc, dat in deze OW en de lokale ondernemers belangrijke partners blijven, zodat het continu proces van verbetering in de binnenstad blijft voortbestaan.

error: Kopiëren mag niet!