Dronken militair en burger gaan tekeer tegen politie en verzetten zich bij aanhouding

De politie van het bureau Flora heeft in samenwerking met de politie van het bureau Latour de 33-jarige R.M. en D.V. (29) op zondag 8 mei op de kruising van de Licania- en de Oeralistraat aangehouden.

De agenten deden die ochtend na de melding dat er schoten op die kruising waren gelost, de locatie aan voor onderzoek.

Daar aangekomen werd een menigte aangetroffen, waaronder zich enkele agressieve en dronken personen bevonden. Volgens verklaring van een omstander waren schoten vanuit een personenauto gelost, die daar geparkeerd stond. Agenten gingen vervolgens naar die auto om de bestuurster te ondervragen. Daarbij werd de politie gehinderd door R.M., die naderhand militair bleek te zijn en onder invloed van alcohol verkeerde. Hij beledigde en schold de agenten uit en gooide alcohol in de richting van ze. Het lukte de politie om de militair ondanks het verzet dat hij pleegde, aan te houden en in een politieauto te plaatsen.

Agenten gingen vervolgens in de richting van de vrouwelijke bestuurder om haar te ondervragen. Deze automobiliste ontkende echter dat de schoten vanuit haar voertuig waren gelost. Ook een onderzoek in haar auto leverde niets op.

De politie, die ter plekke was voor handhaving van de openbare orde en rust, vroeg hierna aan de menigte om de plaats te verlaten. D.V. die zich tussen de menigte bevond en eveneens diep in het glaasje had gekeken, stapte naar voren en schold de politie uit. De agenten sloegen hem ondanks het verzet dat hij pleegde in de boeien. Beide verdachten werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau, waarna R.M. voor verder onderzoek werd overgedragen aan de Militaire Politie (MP).

D.V. viel op een gegeven moment in slaap en toen hij wakker werd, ging hij tekeer en bedreigde de aanwezige agenten in de politiewacht met de dood. Hij richtte ook vernielingen aan het luik van de o’tercel aan en was niet voor rede vatbaar. ‘s Middags toen hij nuchter was, werd er op hem aangetroffen en in beslag genomen een marihuana perser, waarin resten van marihuana zaten. Hij werd daarna voorgeleid bij een Hulpofficier van Justitie.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de man voor bedreiging, vernieling, overtreding van de Wet Verdovende Middelen en het plegen van verzet, in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!