Boothouders Commewijne leggen oversteek lam

De Vereniging van Boothouders District Commewijne (VBDC) heeft maandag in een schrijven Transportminister Albert Jubitana op de hoogte gesteld, dat ze het boottransport van en naar Commewijne hebben lamgelegd. De boothouders zeggen tot deze actie te zijn overgegaan, omdat ze de mening zijn toegedaan dat de onderhandelingen voor tariefsaanpassing en de uitbetaling van tariefs compensatie te lang duren.

Ook willen de boothouders, dat de afhandeling van vervallen vergunningen en de overdracht van vergunningen spoedig gaat plaatsvinden. De behandeling van vergunningen ligt volgens hen al jaren bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

De boothouders zeggen de situatie niet langer aan te kunnen en willen “snel een akkoord voor een verzekerd verloop van de boottransportsector in Conmmewijne”. De actie van de boothouders zal het meest voelbaar zijn bij de veerbootverbinding Meerzorg-Platte Brug (Paramaribo).

Dagelijks maken tientallen honderden uit het district Commewijne gebruik van de kleine veerbootjes voor de oversteek naar en van Paramaribo voor werk en school. 

SS 

error: Kopiëren mag niet!