Planeet Zazo en vijf andere kinderverhalen

Het nieuwe boek van Willy Chin Joe uit Paramaribo is verschenen.

Het nieuwe boek ‘Planeet Zazo en vijf andere kinderverhalen’ van Willy Chin Joe is vrijdag 6 mei verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Samenvatting

De verhalen zijn erg gevarieerd, waar die zich ook afspelen. In een spaceship naar planeet Zazo met nog levende dinosaurussen, of tijdens een zeiltocht naar een eiland met mysterieuze grotten. In een dichtbij gelegen bos met angstig gevluchte dieren, of in een bos waar tijdens een overlevingsweekend de kracht van vriendschap tot uiting komt. Op een speelplaats waar een ondeugende puppy toch de favoriet wordt, of in een achtertuin waar de poes oma in problemen brengt.

Kinderen kunnen zich in de hoofdpersonen herkennen, zich inleven in de spannende gebeurtenissen en even wegdromen in grootse belevenissen, waarbij in de verschillende avonturen het altijd weer goed komt. De schrijfstijl is soepel, waardoor kinderen dit boek makkelijk kunnen lezen en begrijpen.

Over de auteur

Willy Chin Joe (1944) uit Paramaribo kreeg van twee van zijn kleinkinderen een tot boekje geknutseld zelf geschreven verhaaltje met tekeningen. Kleindochter was de schrijfster en haar broertje kon nog niet schrijven, daarom was zijn bijdrage mondeling en middels tekeningen. Dit inspireerde de auteur om zelf fantasievolle verhalen voor hen en alle andere kinderen te gaan schrijven, terwijl vroeger zijn schrijven meestal betrekking had op projecten.
Bij Boekscout verscheen in 2021 het eerste boek van de auteur, ‘De woefies en vier andere kinderverhalen’.

Fragment uit het boek

Eindelijk is dan het grote moment aangebroken. Isa en Ry staan in de nachtelijke duisternis midden in het weiland. Ze kijken volgens afspraak naar het westen, in de richting waar de zon elke dag ondergaat. Klokslag twaalf uur horen ze een zacht snijdend geluid, terwijl er een grote wolk neerdaalt op het gras. Alles is totaal verduisterd zodat een toevallig langskomende aardbewoner niets zal kunnen zien. De kinderen staan midden in de wolk. Opeens zien ze lichtjes die een smal looppad vormen.
“Vlug, hierheen,” beveelt een zacht stemmetje. “Als we te laat zijn missen we de aansluiting met het spaceship. Ik ben Kesa, klim maar in mijn spacemobiel en trek de kap over je hoofd. Vergeet niet je stoelriemen goed vast te maken, want we vliegen met de snelheid van het licht.”
“Maar, maar waar ben je?” vraagt Isa.
“We kunnen je niet zien,” zegt Ry.
“Dat weet ik,” antwoordt Kesa.

Meer informatie

Heeft u vragen over het nieuwsbericht of wilt u meer informatie over het boek neem dan gerust contact op met de auteur: Willy Chin Joe, e-mail: [email protected].

error: Kopiëren mag niet!