Gezamenlijke grenscontroles worden opgevoerd – Inzet drone succesvol

Tijdens de reguliere grenspatrouilles op 4 en 5 mei zijn meer dan zestien vaartuigen gecontroleerd te Albina, zo meldt het ministerie van Defensie. De gemengde patrouille eenheid bestaande uit politie, militaire politie, marine en een ‘drone’ unit van het Nationaal Leger is ook gestuit op drie illegale Brazilianen. Deze zijn staande gehouden en gelijk naar de politiepost Albina overgebracht. Op hetzelfde vaartuig heeft de patrouille een busje ‘big boss’ en een kleine hoeveelheid marihuana en hasj aangetroffen. 

 

Tijdens een nachtelijke patrouille hebben opvarenden van een ander vaartuig bij het zien van de patrouille pakketjes en twee jachtgeweren overboord gegooid. Een zoektocht in de omgeving heeft niets opgeleverd. De opvarenden werden met een waarschuwing heen gezonden. 

Inzet drone effectief

Vermeldenswaard is, aldus Defensie, dat naast de reguliere controles ook een ander systeem wordt toegepast. Er wordt eerst een ‘drone’ ingezet om te surveilleren, vervolgens worden er bij verdachte bewegingen interventiepatrouilles uitgestuurd om te controleren. De intentie is om uit te breiden met meer ‘drones’ op de grenzen en voor de avonduren zijn er al mogelijkheden om met nachtkijkers de patrouilles effectiever te laten geschieden. Met de toevoeging van de ‘drone’ zijn de eerste successen geboekt.

error: Kopiëren mag niet!