ECD bemiddelt succesvol bij klacht telefoonzaak – Controle in bouwmaterialenzaken wordt voortgezet

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft succesvol kunnen bemiddelen tussen een ontevreden klant en de telefoonzaak W. Cellshop. In eerste instantie weigerde de eigenaar van de cellshop mee te werken aan een oplossing, maar naderhand is na bemiddeling van de ECD-medewerkers de zaak naar tevredenheid van de consument als de eigenaar afgehandeld, zo laat het ministerie weten.

De controlewerkzaamheden bij enkele bouwmaterialenzaken en supermarkten aan de Indira Gandhiweg en in het ressort Beekhuizen zijn 4 en 5 mei voortgezet. 

Tijdens de reguliere controlewerkzaamheden werden geen prijsaanduidingen op producten geconstateerd en de weegwerktuigen bleken niet te zijn gekeurd. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en de eigenaar van de zaak is in de gelegenheid gesteld om de weegwerktuigen in orde te maken. Winkeliers zijn eveneens in de gelegenheid gesteld om prijzen te plaatsen op de producten. In de komende periode zal hiervoor een nacontrole plaatsvinden door de ECD-medewerkers. 

Bij landbouwshop G. moesten de prijzen van verschillende producten teruggedraaid. Verder werd geconstateerd, dat een bouwmaterialenzaak, landbouwshop en een supermarkt in één zaak zijn gevestigd. 

Tijdens de controlewerkzaamheden in de verschillende supermarkten zijn vervallen producten en losse sigaretten aangetroffen. De losse sigaretten zijn vernietigd door de winkelier in het bijzijn van de ECD. Ook werden vervallen producten van de schappen gehaald. Bij W.J.H supermarkt werden de prijzen van babyvoeding teruggedraaid. 

Consumenten en ondernemers kunnen hun klachten indienen via:

het verkort nummer van de Klachtenunit:1940 

WhatsApp: +5978530915

E-mail: [email protected].

error: Kopiëren mag niet!