Mogelijk uitgebrand drugsvliegtuigje aangetroffen in Goliath gebied

In het Goliath-gebied, district Sipaliwini, zou een uitgebrand drugsvliegtuigje zijn ontdekt. Het kleine toestel is vermoedelijk gecrashed. In en in de nabije omgeving van de resten van het vliegtuigje zijn geen mensen aangetroffen.

Het is niet voor het eerst dat een uitgebrand drugsvliegtuigje in het land is aangetroffen. Medio juli 2020 werd een uitgebrand vliegtuigje ontdekt door jagers in de omgeving van Kaaimangrasi, langs de Surinamerivier in het district Commewijne. Ook toen werden in en in de omgeving van het wrak geen mensen of drugs aangetroffen. Het neuswiel van het toestel werd veel verder dan het vliegtuigje gevonden. Het vliegtuigje was volgens de politie vermoedelijk tijdens het landen tegen een boom langs de weg gevlogen met als gevolg, dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor.

Een jaar later, rond 15 juni 2021, werd zo’n 490 kilogram cocaïne – verspreid over balen van elk 30 kilo – onderschept in eveneens het Kaaimangrasi-gebied, langs de Surinamerivier. De partij drugs was hoogstwaarschijnlijk achtergelaten, nadat de twee inzittenden van het vliegtuigje dat de drugs vervoerde of moest gaan vervoeren in de gaten kregen dat ze waren gespot, waardoor zij kans zagen om in het toestel weg te vluchten. Daarbij lieten zij dus de partij drugs achter.

In het verlengde van dit onderzoek werd te Goliath een gedeeltelijk afgebrand vliegtuig aangetroffen.

Bijna tegelijkertijd werd in Guyana, bij Kwakwani, een uitgebrande Cessna 206 ontdekt, vermoedelijk ook gebruikt voor de smokkel van cocaïne. En ook daar werd verder geen teken van enig leven aangetroffen, en ook geen drugs. Dit vliegtuigje werd waarschijnlijk direct na de landing in brand gestoken.

Een maand eerder hadden de autoriteiten in Guyana een vliegtuigje met 450 kilo cocaïne aan boord in de buurt van het inheemse dorp Orealla onderschept. De beide inzittenden beweerden dat ze op weg waren naar Suriname om een ​​lading magnesium af te leveren. De lading bleek echter te bestaan uit cocaïne.

Op dit moment is geen nadere informatie bekend over het aangetroffen wrak van het vliegtuigje in het Goliath gebied. Het Korps Politie Suriname had zondagavond 8 mei nog geen persbericht over de vondst uitgebracht.

PK

error: Kopiëren mag niet!