Gedicht geschreven door Waldy Simson ter ere van moeders

… Dat het waardevolle van een moeder de hoogte van de hoogste berg ter wereld kan overstijgen is ook voor de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson een feit … !!!

Simson, van wie onlangs het boek Gedichten en Muziek van Simson in Suriname is verschenen, heeft geïnspireerd door de liefde die hij van Marie Johanna Valpoort, zijn moeder, heeft ontvangen en nog steeds ontvangt, het gedicht Ik heb haar lief geschreven dat hij ook opdraagt aan onder andere Surinaamse moeders.

… Elk kind, waar dan ook ter wereld het zich mag bevinden, dient zich te allen tijden te realiseren dat het nimmer aan het aardse leven zou kunnen deelnemen zonder dat een moeder het daartoe, minimaal, door diens geboorte in staat zou hebben gesteld … !!!

Ik heb haar lief

Met heel mijn hart

altijd staat zij klaar

royaal met al haar liefde

ik mag er altijd van genieten

enig is zij in haar soort

Oh God help mij

dat zij altijd bij mij hoort

Waldy Simson

Uit het boek: Liederen en Gedichten van Simson

error: Kopiëren mag niet!