Dienstregeling veerboot La Gabrielle tussen Frans Guyana en Suriname aangepast door ‘instorten’ afmeerponton Albina

Om de veerdienst tussen Guyana en Suriname in stand te houden, ondanks het instorten van het Albina-afmeerponton, heeft de veerboot La Gabrielle zijn schema’s en lading moeten aanpassen, zo bericht onder andere de nieuwswebsite franceguyane.fr.

Niet meer dan tien passagiers, drie auto’s of een vrachtwagen worden nu nog tussen Saint-Laurent du Maroni en Albina door de Gabrielle-veerboot overgezet. Bij de ingang van de haven toont een Prefectuurbesluit het besluit: “Door de “degradatie” van het Albina-ponton is het verkeer tussen Frans Guyana en Suriname sterk gewijzigd”, aldus de Prefectuur.

De veerdienst wordt verplaatst naar de middag, “alleen bij vloed om de dalende stroming tegen te gaan”.

“De Prefectuur heeft een decreet uitgevaardigd, we moeten het toepassen”, zegt een medewerker van de veerboot, die toegeeft dat de situatie “veel beperkt” en enig onbegrip bij de passagiers veroorzaakt. “Sommige passagiers begrijpen niet, dat we maar drie auto’s meenemen of een veel zwaardere vrachtwagen”, merkt een andere medewerker op, die uitlegt dat het “een kwestie van lossnelheid is”.

Anderen zijn zich helemaal niet bewust van de verandering. Vergezeld door zijn vrouw staat een meneer Guptar al uren te wachten op de parkeerplaats van West Port. Komende van Cayenne in de hoop de veerboot van 08.00 uur te kunnen nemen, ontdekten ze pas ter plaatse dat het vertrek van de dag pas om 14.30 uur zou plaatsvinden. “Ik had dringende afspraken”, aldus de man. Hij en zijn partner zullen ook hun plannen bij hun terugkeer moeten wijzigen.

De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht een reactie te krijgen van het districtscommissariaat van Marowijne en heeft onder andere de vraag gesteld of het commissariaat werkt aan herstel van het afmeerponton te Albina. Vooralsnog is een reactie uitgebleven.

(Bron foto: franceguyane.fr)

PK

error: Kopiëren mag niet!