Inda Redjowikromo trakteert kindertehuis Eskelisha in verband met Ramadan

Inda Redjowikromo heeft in verband met de vastenmaand Ramadan kindertehuis Eskelisha getrakteerd. De 26 kinderen van het tehuis hebben genoten van een hapje, een drankje en snacks.

“Vanwege gezondheidsredenen kon ik niet vasten. Volgens de Islamitische regelgeving is elke moslim die tijdens de Ramadan niet heeft kunnen vasten vanwege ziekte of door andere omstandigheden, verplicht de gemiste vastendagen financieel te compenseren. Deze compensatie vindt plaats door een minderbedeelde persoon dagelijks te voeden. Dit bedrag wordt altijd door een organisatie berekend en vastgelegd. Als een maaltijd momenteel bijvoorbeeld SRD 75 kost, dan dien je het aantal niet gevaste dagen maal SRD 75 aan een hulpbehoevend persoon te betalen. In deze is het 30 vastendagen maal SRD 75 is SRD 2.250. Ik heb besloten om dit totaal bedrag te schenken aan de 26 kinderen van kindertehuis Eskelisha, in de vorm van voeding, drank en snacks”,  zegt Redjowikromo in gesprek met Dagblad Suriname.

“Ik heb gekozen om de schenking aan dit tehuis te doen, omdat de kinderen tijdens de vakantieperiodes de kans niet krijgen om naar huis te gaan vanwege de thuisomstandigheden die het niet toelaten om het kind in huis te nemen. Dat zij zich niet alleen en verlaten voelen heb ik dit gedaan om ze toch een leuke dag te bezorgen. En dit past allemaal in de sfeer van Ramadan. De kinderen hebben genoten van de roti kip, drank en bol die hen is voorgeschoteld”, zegt Inda Redjowikromo.

IS

error: Kopiëren mag niet!