Gepensioneerden van Diakonessenhuis krijgen blijk van waardering

In verband met de herdenking van de Dag der Verloskundigen heeft het Diakonessenhuis een blijk van waardering getoond aan de gepensioneerden die een goede basis hebben gelegd voor de ontwikkelingen die de verloskamer doorgemaakt heeft. Op deze dag werd een terugblik gedaan naar de ontwikkelingen die de verloskamer heeft doorgemaakt. Het thema voor dit jaar was 100 Years of Progress.

Dit jaar zal het Diakonessenhuis ook haar 60-jarig bestaan vieren. Hoofd verloskundige Griselda van der Leeuw deed middels een presentatie een terugblik naar hoe het allemaal begon. Ook werd de verloskundige van het jaar benoemd.

Dit jaar hebben zij zuster Faith Ann Pleisner-Mentor gekozen tot verloskundige van het jaar. Van der Leeuw gaf als advies aan de overige gezondheidswerkers, in het bijzonder de verloskundigen, om niet op te geven.

“Wij zitten in een zeer moeilijke periode. Ons gezondheidszorg landschap dreigt te zinken, maar laten wij als gezondheidswerkers ondanks deze moeilijk situatie met dat beetje dat wij hebben ons extra inzetten zodat het aantal moeders en kindersterftes niet omhoog gaat. Blijf geloof hebben, dat wij betere tijden tegemoet zullen gaan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!