Directeur Belastingdienst: “Douanedienst staat voor uitdagingen”

Directeur Ismael Kalaykhan van de Belastingdienst heeft in de afgelopen 21 maanden geconstateerd dat de Douanedienst voor tal van uitdagingen staat.

“We hebben uitdagingen. Als u kijkt naar de gebouwen in de districten. Het is geen mooi gezicht. Zanderij en Nickerie zijn gescreend en aangepakt. De focus is nu op Albina. We willen daar ambtenaren die zich niet druk hoeven te maken over huisvesting, omdat wij de dienstverlening willen vergroten. We moeten daarvoor ook meer personeel hebben”, aldus Kalaykhan.

De Belasting-directeur zei dit in zijn toespraak ter gelegenheid van het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi donderdag 5 mei aan de dienst der Invoerrechten en Accijnzen. Het bevreemdt hem, dat de afronding van het douanekantoor in Paramaribo lang op zich laat wachten.

Directeur Kalaykhan hekelt ook de bureaucratie wanneer het gaat om het verbeteren van de rechtspositie van de ambtenaren.

Tijdens het werkbezoek van president Santokhi werden 15 douaniers bevorderd. Ook werd een nieuwe containerscanner in gebruik genomen. De Belastingdienst-directeur toonde zich ingenomen met het gegeven dat zaken rond de rechtspositie van de bevorderden vlot zijn afgehandeld.

Voor directeur Kalaykhan is het belangrijk dat de dienstverlening naar de gemeenschap wordt verbeterd. Dit omdat de samenleving het verdient. Hij is van oordeel dat de ambitie hiertoe bij elke douanier moet leven. De belastingfunctionaris heeft de korpsleden opgeroepen om samen te bundelen en de dienst verder te professionaliseren. In dit kader zullen de bestaande wetten die voor de dienst gelden, worden herzien.

error: Kopiëren mag niet!