Nederlander van Surinaamse afkomst op Malta opgepakt met 130 bolletjes cocaïne in maag

Een 35-jarige Nederlander van Surinaamse afkomst is gearresteerd op de internationale luchthaven van Malta nadat uit onderzoek bleek dat hij 130 bolletjes met cocaïne in zijn maag had zitten. Funsen Osvaldo P. had, aldus lokale media op het eiland – waaronder Times of Malta en Malta Today – , zeker voor een kilo cocaïne ingeslikt.

De 35-jarige bolletjesslikker, volgens Maltese geboren in Suriname, is zondag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van smokkel, bezit en handel in verdovende middelen. 

P. werd zaterdag 30 april gefouilleerd op het vliegveld nabij hoofdstad Valletta nadat hij was geland met een vlucht uit Brussel. De luchtvaartautoriteiten op het eiland hadden reden om de man te controleren, omdat hij zich verdacht zou hebben gedragen. Bij de douane-inspectie kwam naar voren dat hij 130 capsules in zijn lichaam had.

In eerste instantie werd gekeken of de man drugs op zijn lichaam droeg of in zijn kleding had verstopt, maar nadat er niets was gevonden en hij nader werd ondervraagd gaf hij toe dat hij cocaïne-bolletjes had geslikt.

P. zit voorlopig vast.

error: Kopiëren mag niet!