Minister Kuldipsingh informeert Chinese Business Alliance over basisgoederen-maatregelen

Het platform Chinese Business Alliance, onder leiding van Ma Xingrui, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh. Tijdens het onderhoud zijn drie zaken aan de orde gekomen die doorgevoerd moeten worden.

De directeur van Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier, en andere directieleden waren ook aanwezig bij de bespreking. De afspraken die gemaakt zijn in een eerdere bijeenkomst met vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen, zijn ook voorgehouden aan de Chinese Business Alliance.

Alle basis- en strategische goederen moeten door de winkeliers bij elkaar gesorteerd worden op rekken met als opschrift “Basis- en strategische goederen” voor een beter overzicht voor de consument. Voor het ordenen van de basisgoederen hebben de winkeliers 1 maand de tijd.

Verder krijgen alle winkeliers vanaf 1 mei om de twee weken een prijslijst met de maximumprijzen van de basis- en strategische goederen, die zichtbaar geplaatst moeten worden in de winkels, zodat de consument ook aan zelfcontrole kan doen.

Ook is afgesproken dat alle winkeliers per heden over een geijkte weegschaal in de winkel moeten beschikken.

Het platform, dat bestaat uit 9 verenigingen, heeft haar medewerking toegezegd aan minister Kuldipsingh en heeft ook specifieke voorstellen gedaan om de samenwerking tussen het ministerie en de verenigingen te intensiveren. Ook is het platform bereid om bekendmakingen van het ministerie die relevant zijn voor de winkeliers te vertalen voor de Chinese gemeenschap, zodat zij ook voortdurend voorzien kunnen worden van informatie. 

Dit meldt het ministerie in een donderdag uitgebracht persbericht. Daarin wordt echter niet vermeld, welke ‘specifieke voorstellen’ het platform heeft gedaan….

error: Kopiëren mag niet!