Complex van Anton de Kom Universiteit voorzien van wegwijzers

Universiteitsbestuur komt studenten en docenten tegemoet

De studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) kunnen nu door verschillende wegwijzers hun eigen weg naar de verschillende gebouwen vinden. Het bestuur van de universiteit is hiermee tegemoet gekomen aan de wens van studenten en docenten.

Het gebeurde vaak, dat studenten en andere bezoekers niet wisten waar ze moesten zijn.  De wegwijzers zullen ervoor moeten zorgen dat het gesmeerd gaat wat het vinden van de locaties van de verschillende gebouwen op het complex vinden betreft.

Initiatief op basis van gedeponeerde klachten

Secretaris van de studentencommissie van de Faculteit der Juridische Wetenschappen Regillio Karijoredjo, die de studenten van deze faculteit vertegenwoordigt, heeft zijn mening omtrent deze wegwijzers in gesprek met dagblad Suriname gegeven. Hij zegt, dat het heel aangenaam overkomt bij studenten dat ze nu niemand meer hoeven te benaderen om te vragen waar ze zich moeten begeven. “Het was altijd zo’n gedoe met alle gebouwen die zich bevinden op verschillende plekken op het complex.” Er is volgens de secretaris een aantal gebouwen met nummers op het complex van universiteit. Sommigen zijn direct bij de ingang al te herkennen, maar anderen niet.

Opmerkelijke vooruitgang op universiteitscomplex

Ook de studenten hebben zich geuit over deze opmerkelijke vooruitgang op het complex. Zo geeft studente Rishaya van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen aan, dat dit een opmerkelijke verandering is in de omgeving van haar faculteit. Weliswaar kunnen er volgens haar nog meer veranderingen plaatsvinden, maar dan wel aan de omgeving zelf.

Het is voor haar niet duidelijk te lezen wat er allemaal staat op de wegwijzer bordjes. Het is natuurlijk te betreuren dat dit dus half werk is en dit is niet alles. De studente merkt ook, dat het eigenlijk een stap in de richting van al hetgeen is dat op de universiteit gedaan zou moeten worden. 

Het wordt aldus de studenten ook van hun verwacht, dat ze moeten weten hoe ze om gaan met een legenda die toch een beetje onoverzichtelijk is. “De meeste studenten hebben de tijd niet om hun auto open te laten staan en zich dan eerst te begeven richting de bordjes en dan verder te gaan met hun voertuig”, zegt ze een beetje geïrriteerd. Dat het de positieve richting opgaat, moest ze tenslotte toch erbij toevoegen.

Tevredenheid en dankwoord richting het bestuur

In ieder geval is er aldus de secretaris van de studentencommissie aangesloten bij de Faculteit der Juridische Wetenschappen wel een beeld gevormd, dat er wordt geluisterd naar de klachten van de studenten over de diverse locaties die niet of moeilijk te vinden zijn op het complex. Ze bedanken het bestuur heel hartelijk en zeggen, dat ze nu alleen nog wachten tot het echt over gaat naar het orde van de dag en dat blijft nog steeds het renoveren van de gebouwen die zich in een deplorabele staat bevinden. 

GW

error: Kopiëren mag niet!