Weer een drukte met huwelijken sinds de versoepeling

De huwelijksstatistieken van 2017-2019 laten zien, dat er steeds minder huwelijken hebben plaatsgevonden in die periode. In 2017 vonden er zo’n 2.000 huwelijken plaats. In het jaar 2018 rond de 1.900 en in 2019 1,851 huwelijken. 

Covid-19 pandemie en huwelijken

Tijdens de Covid-pandemie werden heel wat huwelijken aan het prille begin verschoven of uitgesteld. Echter kozen velen ervoor niet langer te wachten en toch in het huwelijksbootje te stappen. In 2020 en 2021 was er veelal sprake van kleine huwelijken, dit vanwege de verbodsbepalingen met betrekking tot Covid-19. De kleine huwelijken kwamen voor velen ook beter uit, want het betekende minder kosten voor hen.

De redactie heeft vooralsnog geen huwelijksstatieken vanaf het jaar 2020 onder ogen kunnen krijgen, dus kan niet gezegd worden of er meer of minder huwelijken tijdens deze periode hebben plaatsgevonden. Om toch wat inzicht te krijgen over de huwelijken tijdens deze periode, heeft de redactie een weddingplanner benaderd.

Kosten huwelijk, huwelijkskleding en huwelijksreis

Larissa Mathias, een weddingplanner in Suriname, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij merkt dat de kosten voor een simpel en klein huwelijk al boven de SRD 20.000 liggen. “Hoe meer mensen, hoe duurder het kan worden.” Aan Mathias werd verder gevraagd of het aantal huwelijken tijdens de Covid-pandemie toegenomen is. Zij antwoordt hierop, dat het aantal huwelijken tijdens de pandemie minder is geworden. “Nu alles weer zo’n beetje opengesteld is, wordt het weer druk.” Wat betreft huwelijkskleding, geeft Mathias aan, dat de meeste personen naar een modist gaan, omdat het meestal wat goedkoper uitkomt voor ze. 

Tot slot geeft zij aan, dat men in Suriname ook kiest voor een huwelijksreis naar het buitenland. “Men gaat graag naar het Caribisch gebied, bijvoorbeeld Curaçao.” 

SK

error: Kopiëren mag niet!