Nigeriaanse verdachte van oplichting na ruim twee jaar aangehouden

De in Nigeria geboren Eguonor Garciano Urevbu alias ‘Okoye’ (37) die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, diefstal door braak en oplichting, is zaterdag 30 april door de politie van Nickerie aangehouden en vervolgens overgedragen aan de afdeling Fraude.

De man, een bekende van de politie is, kwam in beeld nadat enkele ondernemingen aangifte hadden gedaan, omdat zij voor grote geldbedragen zijn benadeeld door vliegtickets die zij aan personen hebben verkocht. Naderhand werd duidelijk, dat bij de betaling gebruik was gemaakt van “gehackte” kredietkaarten. De kredietkaarthouders in kwestie bleken niets af te weten van de aankoop van tickets. Op grond hiervan werd in november 2019 opsporing, aanhouding en voorgeleiding van ‘Okoye’ door de procureur-generaal in de media gelast.

Personen die eventueel ook benadeeld zijn, worden opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau Geyersvlijt en is te bereiken via de telefoonnummers 455830 en 451313.

De verdachte is inmiddels na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!