Inheemse jongeren nemen deel aan excursie “klimaatverandering”

15 jongeren uit inheemse dorpen namen deel aan een tweedaagse excursie “klimaatverandering” in verband met een Climat Change project van de VIDS, de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname. Het doel is om de bewustwording over klimaatverandering te vergroten onder deze jongeren en hun leeftijdgenoten. 

Deelnemende dorpen zijn Alfonsdorp, Bigiston, Pierrekondre, Tapoekoe, Erowarte en Galibi. Een van de plekken die werd aangedaan was de dijk bij Coronie. Ook kregen de jongeren tijdens hun excursie een rondleiding van professor Sieuwnath Naipal te Weg naar Zee. 

Vanuit het traditioneel gezag is erop gewezen, dat de jongeren zich blijven bezighouden met vraagstukken die van invloed zijn op hun toekomst en de kwaliteit van het leven in de dorpen. Er werden twee petities ingediend, een aan de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en een aan de voorzitter van De Nationale Assemblee. 

Het project staat onder leiding van Shylina Lingaard (projectleider), Idris Fredison en Ivana Vincke.

RB

error: Kopiëren mag niet!