Driftige en lastige ‘Gio’ aangehouden te Flora

De bekende R.P. alias “Gio” is zondag 1 mei in de directe omgeving van zijn woonadres door agenten van het politiebureau Flora aangehouden.

Tegen deze verdachte, die in zijn woongebied bekend staat als een driftige en lastige man, zijn twee aangiften gedaan bij de politie, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdagavond 4 mei. 

Een 55-jarige winkelierster had op donderdag 28 april aangifte van diefstal met geweld, feitelijke aanranding en bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht gedaan tegen R.P. Volgens de aangeefster stapte de verdachte vaak gewapend met een vuistvuurwapen haar winkel aan de Mottonshooplaan binnen en zonder te betalen er vandoor ging met producten. 

De verdachte stapte op 28 april de winkel binnen en begon de winkelierster, die bezig was producten te sorteren, aan haar zitvlak te betasten. Uit vrees liep zij haar magazijn binnen, achterna gezeten door de verdachte die haar onder bedreiging van het vuistvuurwapen weer betastte.

De tweede aangever, een 68-jarige man die vanwege gezondheidsredenen in een rolstoel zit, verklaarde tegen de politie dat R.P. op zaterdag 30 april zijn erf aan de Oeroewastraat in gezelschap van twee andere mannen betrad. Daarbij verplaatsten zij een niet rijdende auto van de aangever met een heftruck op een ander voertuig, waarna zij daarmee wegreden. Vanwege zijn beperking kon de benadeelde niets doen om de verdachten tegen te houden.

De verdachte werd zaterdagavond 30 april door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord. In de Loksistraat werd hij gesignaleerd en bij het zien van de politie rende hij weg, achterna gezeten door agenten. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. Terwijl hij op de vlucht sloeg, zagen de politieambtenaren dat hij een vuistvuurwapen uit zijn jas tevoorschijn haalde. Aangezien deze verdachte als een vuurwapengevaarlijk wordt aangemerkt, was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hij werd daarbij in zijn linker onderbeen geraakt. 

Op hem werd aangetroffen en inbeslaggenomen een gas buks in de vorm van een vuistvuurwapen van het merk Taurus.

In een ambulance werd de gewonde verdachte afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werd hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Flora.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte R.P. hangende het onderzoek achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!