SLM heeft eindelijk weer een vliegtuig onder dry lease contract

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, is er na lang onderhandelen en een uitgebreide bedrijfs prognose in geslaagd om met een, volgens de SLM, gerenommeerde maatschappij, die aan veel wereldbekende luchtvaartmaatschappijen vliegtuigen levert, een overeenkomst aan te gaan voor een vliegtuig (dry) lease termijn voor een relatief korte termijn. Dit heeft de directie van de SLM dinsdag 3 mei via een bekendmaking het personeel laten weten.

“Met deze strategische partner zullen wij een duurzame samenwerking opbouwen en zal de gepaste vloot voor ons hele netwerk worden geïdentificeerd en uiteindelijk eventueel via hen dan ook ingehuurd worden”, aldus SLM-CEO Paul de Haan in de bekendmaking.

Het gaat om een Boeing 737-800, een toestel dat bekend is bij de SLM-bemanning en zal worden ingezet op de regionale route, aldus De Haan. Volgens hem worden nu de operationele kosten verder beheerst, kan het eigen SLM-personeel weer aan het werk en wordt voldaan aan alle nationale en internationale luchtvaartreguleringsvereisten.

Volgens De Haan is het contract “een enorme mijlpaal voor de organisatie en een cruciaal onderdeel van ons herstel”. Hij bedankt en feliciteert aan het slot van de bekendmaking het team “dat hier hard aan heeft gewerkt”.

De SLM-CEO wijst er ook maar weer eens op, dat de SLM in enorm zwaar weer verkeert. Vanwege de penibele financiele situatie was het volgens De Haan “een bijna onmogelijke taak om een miljoen dollars kostend stuk equipment (een vliegtuig) toevertrouwd te krijgen van een lessor”(een leasebedrijf). “Het vertrouwen in ons, vooral onder de internationale partijen, is enorm geschaad mede als gevolg van het bekende ‘dream-liner debacle’, waarbij enorme schulden zijn gemaakt.”

De Haan laat ook nog weten, dat voor de route Paramaribo-Amsterdam een “gepast (wide body) vliegtuig is geïdentificeerd”.

PK

error: Kopiëren mag niet!