Huize Emma viert 75-jarig bestaan

Huize Emma vierde zondag 1 mei haar 75-jarig bestaan. Het is een van de oudste bejaardentehuizen in Suriname. Het bejaardentehuis werd oorspronkelijk in het jaar 1921 door de zusters Emily en Harriet Alvares opgericht. Het leger des Heils Suriname werd 3 jaar later op 10 oktober 1924 ook door deze zussen opgericht. En op 1 mei 1947 werd dit tehuis officieel overgedragen aan deze kerkelijke instelling. De leiding van het tehuis ligt nu in handen van Major Winston en Major Marsha Samedi. 

Sfeer van de dag

De dag startte met een kerkdienst. Onder  muzikale begeleiding zongen de senioren enkele liedjes vrolijk mee. Een groep jeugdigen heeft een toneelopvoering speciaal opgedragen aan de senioren burgers van Huize Emma. De senioren burgers hebben ook genoten van lekker eten en drinken. De dag werd beëindigd met enkele dankwoorden gedaan aan de verschillende mensen die nauw betrokken zijn bij Huize Emma.

De leiding van Huize Emma deed onlangs een oproep via social media voor ondersteuning, omdat het tehuis te kampen heeft met heel wat financiële problemen.

Huize Emma heeft geen vervoer om de bewoners makkelijk te kunnen verplaatsen als zij naar de dokter of een ziekenhuis moeten gaan. Hun voertuig is enkele maanden geleden defect geraakt en kan niet meer gemaakt worden. Daarnaast zitten zij ook met renovatiewerkzaamheden van de woning op het erf van Huize Emma, waar de directie behoort te wonen.

Wilt u dit tehuis ondersteunen? Dan mag u dat doen op de bankrekeningnummer RBC 12348727 of DSB 9884262.

Voor meer informatie kunt u bellen met de nummers 473890 of 08664275.

IS

error: Kopiëren mag niet!