EFS COVAB diploma-uitreiking aan 90 afgestudeerden

Het Elsje Finck Sanichar College, EFS COVAB, hield afgelopen vrijdag 29 april haar diploma-uitreiking. In totaal werden aan 90 afgestudeerden van diverse opleidingen diploma’s uitgereikt. De studenten hebben de studie in vijf jaren studietijd afgerond. Voor dit heugelijk feit was de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, als afgevaardigde van minister Amar Ramadhin uitgenodigd, om de overhandiging van de diploma’s te doen en een woord van dank en motivatie tot de geslaagden te richten .

Aantal geslaagden per opleiding was: Basisopleiding tot verpleegassistent 13, Basisopleiding tot ziekenverzorgende 15, Basisopleiding tot MBO Verpleegkundige 34, Postbasis/gespecialiseerde opleiding 19, HBO-opleiding tot HBO-verpleegkundige 9.

Vermeldenswaard is dat de 9 afgestudeerden van de HBO-opleiding tot verpleegkundigen tot de eerste groep behoren die na een succesvolle verdediging van hun thesis het diploma in ontvangst zullen nemen.

Verbazing over verhoging collegelden

Uit een eerder geplaatste social media post waarin personen hun onnoegen uiten over het plotselinge verhoogde collegegeld, waarbij bijvoorbeeld het collegegeld voor de opleiding ziekenverzorging van SRD 6.300 naar SRD 25.900 is gegaan en de opleiding tot verpleegkundige van SRD 6.500 naar SRD 37.500, heeft directrice Angele Wallerlei-Kumbangsila onlangs in een interview het volgende meegedeeld: “Ik snap helemaal vanwaar de pijn komt, want ik ben zelf student geweest van COVAB, en bij het horen van zulk nieuws, is het begrijpelijk dat men zo zal reageren, des te meer de moeilijke economische tijd waarin we leven waarbij sommige studenten moeten bijklussen om hun studie te betalen.”

Wallerlei zegt verder, dat voordat een opleiding begint, de reële opleidingskosten worden berekend, en die reële opleidingskosten zijn 100 procent gestegen, omdat alle vaste lasten van de school, zoals stroomrekening, telefoonrekening et cetera, opmerkelijk zijn verhoogd. Zij geeft aan, dat de studenten tijdens de introductieweek de juiste tarieven zullen krijgen. COVAB ontvangt subsidie van de overheid, en afhankelijk van het subsidiebedrag, worden de opleidingskosten berekend.

IS

error: Kopiëren mag niet!