ECD constateert overtredingen bij bouwmaterialenzaken

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is vrijdag 29 april tijdens controlewerkzaamheden bij verscheidene bouwmaterialenzaken gestuit op verschillende overtredingen. De ECD trof onder andere aan niet gekeurde weegschalen, verboden goederen die ten verkoop worden aangeboden en geen prijskaartjes voor alle goederen. 

Bij onderneming D. aan de Leysweg zijn verfbussen aangetroffen met als vervaldatum 14 juli 2004. Deze verfbussen zijn verwijderd door de ECD- medewerkers. Ook een niet gekeurde weegschaal werd aangetroffen. Bij de bouwmaterialenzaken VF en SD, respectievelijk aan de Kasabaholoweg en Hendrikstraat, stuittem de medewerkers ook op een niet gekeurde weegschaal. 

Alle drie ondernemers zijn in de gelegenheid gesteld om de weegschalen te laten keuren. 

Bij de ondernemingen A, SA en BW – respectievelijk aan de Gemenelandsweg, Johannes Mungrastraat en Franchepanestraat – zijn geen prijzen op enkele goederen aangetroffen. De vergunninghouders hebben allen een ernstige waarschuwing gehad en hebben de prijzen terstond aangebracht op de producten. 

In de week van 25-28 april 2022 zijn ook controlewerkzaamheden verricht bij winkeliers in de verschillende ressorten in Paramaribo. Bij winkel S.Y. aan de Kwattaweg hebben de ECD-medewerkers geen prijsaanduiding aangetroffen op knoflook en Whahaha water in gallon verpakking. De winkelier is aangezegd om de producten te voorzien van een prijs. Winkel S. aan de Jarikabaweg werd voor een tweede keer bezocht vanwege de hygiëne en gebleken is, dat naar tevredenheid is schoongemaakt. 

Op 26 april werden in A. Superstore aan de Noordwijkweg controlewerkzaamheden uitgevoerd. Ook hier werd een niet goedgekeurde weegschaal aangetroffen en op enkele goederen waren geen prijzen te zien. Van de ECD heeft de vergunninghouder een ernstige waarschuwing gekregen en de prijzen werden meteen aangebracht. Verder is de winkelier in de gelegenheid gesteld om de weegschaal te laten keuren.

In de winkel wordt ook vis verkocht. Deze verpakte vissoorten moeten voorzien worden van een duidelijk leesbaar etiket. De her controle hiervoor werd donderdag 27 april uitgevoerd.  

Bij X.H Supermarkt aan de Berta-Peu Et Contentstraat is de prijs van Familiar spijsolie van SRD 55 naar SRD 51 teruggebracht. De winkelier kon hiervoor geen inkoopbonnen overleggen.

Het team van de ECD heeft ook controlewerkzaamheden uitgevoerd bij H.F warenhuis naar aanleiding van een ingekomen klacht. Bij deze winkelier zijn taarten die niet voorzien waren van een vervaldatum uit de verkoop gehaald. 

Winkelier J. W aan de Hendrikstraat had een klacht ingediend over een importeur die vervallen diepvries pesi had geleverd en niet bereid was om die producten in te ruilen. Ten tijde van het onderzoek bij de supermarkt gaf de klachtindiener aan dat er intussen door medewerkers van het importbedrijf is aangegeven, dat de vervallen producten zullen worden vervangen. 

Consumenten en ondernemers kunnen hun klachten indienen via het verkort nummer van de Klachtenunit
1940Whatsapp +5978530915
E-mail [email protected]

error: Kopiëren mag niet!