Best geslaagde bachelor rechten studente Abygail Mohammedamin: ”Studeer met een doel voor ogen”

In het eerste collegejaar van de opleiding der juridische wetenschappen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, 2018-2019, kwam Abygail S.F. Mohammedamin, die alle vakken in een keer behaalde, in aanmerking voor plaatsing op de ‘Dean’s List’ en daarvoor kreeg ze een ‘Outstanding achievements award at the Bachelor Programme of the Faculty of Law’. 

Haar afstudeerthesis ‘Dubbele belasting in Internationaal context’, overhandigde ze maandag 25 april aan de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin. Dit  is nu haar tweede mijlpaal en dit had ze nooit verwacht. 

Het eerste jaar was voor haar niet zo zwaar in vergelijking met het tweede en derde jaar. “Natuurlijk waren er momenten dat ik tegen mezelf zei tot hier en verder niet meer.” Het was soms teveel op haar bord, maar dit kon haar niet demotiveren. Abygail zei altijd tegen zichzelf: “Het moet lukken hoe dan ook.”

Na het volgen van de colleges ging ze vaak naar de bibliotheek om te studeren en zich voor te bereiden op het volgende college. Ondanks alle obstakels heeft ze de moed nooit laten zakken, omdat ze haar studie af wilde ronden.

Als motivatie naar jongeren toe zegt Abygail: “Studeer met het streven om een hoge positie te gaan bekleden in de maatschappij, om zodoende een goed bestaan te hebben. Stel verder prioriteiten en streef die zeker na.”  Studie moet volgens haar altijd op de eerste plaats staan. Ook zegt ze alle doelen na te streven die je als student voor ogen hebt. Zelf heeft ze veel van haar jeugd opgeofferd voor haar studie, maar nu heeft ze daar geen spijt van, aangezien ze dankzij deze opoffering deze mijlpaal heeft bereikt. 

Ze sluit het gesprek met Dagblad Suriname met de woorden: “Studeren is een beetje zwaar, je gaat veel opofferingen moeten brengen, maar je zal de vruchten daarvan zeker plukken.”

GW

error: Kopiëren mag niet!