President Santokhi vraagt samenleving broederschap en barmhartigheid te omarmen

“Als president van het land, doe ik een beroep op u allen, om broederschap en barmhartigheid te omarmen en te werken aan de vooruitgang en welvaart van ons land. Door samen te werken en wederzijds begrip te bevorderen, wijzen we de weg naar een betere toekomst voor iedereen, ongeacht ras, godsdienst en levensovertuiging”. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi maandag 2 mei ter gelegenheid van Idul-Fitre, op het Onafhankelijkheidsplein. Het Idul-Fitre feest markeert het einde van de Ramadan; de vastenmaand van de moslims.

Het staatshoofd riep op de eenheid, opoffering en broederschap onder de samenleving te bevorderen, door een einde te maken aan negatief gedrag, waaronder jaloezie, hebzucht en haat. Hij merkte op dat net als de voorouders, die hard gewerkt hebben voor het nageslacht, gezamenlijk de schouders onder het werk moeten worden gezet en gezorgd moet worden voor duurzame ontwikkeling.

De president leeft mee met personen die getroffen zijn door de wateroverlast, waarmee het land geconfronteerd wordt. Ook Suriname blijft volgens hem niet bespaard van de effecten van klimaatverandering. Het staatshoofd meent dat gezamenlijk er alles aan gedaan moet worden om de natuur en het milieu te beschermen. Hij bleef ook stilstaan bij de oorlog in Oekraïne en het zinloos geweld in de wereld. “Laten we daarom, op Idul-Fitre, extra bidden voor de onschuldige mensen die het leven hebben gelaten, maar ook voor het beëindigen van de oorlog.” 

President Santokhi: “Op deze bijzondere dag bedanken moslims de Schepper voor het feit, dat ze de wilskracht en het uithoudingsvermogen hebben gekregen om het vasten te voltooien.” Hij stelde verder, dat de gelovigen niet alleen voor zichzelf en hun naasten hebben gevast, maar ook voor land en volk. Als regeringsleider is het staatshoofd ervan overtuigd dat mede dankzij de collectieve offers, die de samenleving brengt, de economie van het land volledig zal herstellen.

error: Kopiëren mag niet!