Surinaamse Diaspora draagt bij aan de Nationale Cybersecurity veiligheid van Nederland

Dr. Ing. Wiekram B.Tewarie RE is dinsdag 26 april koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is hiervoor onderscheiden vanwege zijn inzet en bijdrage aan de informatieveiligheid van de Nederlandse overheid en de ontwikkeling van het vakgebied IT Auditing in het bijzonder. Zijn ontwikkelde model is toegepast binnen alle Nederlandse ministeries en bij het Nationaal Cyber Security Orgaan. Zijn ontwikkeld model heeft een essentiële bijdrage geleverd aan de algehele veiligheid van Nederland op het gebied van cyber security.

In 2010 rondde hij zijn promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam af met zijn dissertatie getiteld: ‘A structured approach to IT auditing: model based development of audit terms of reference’.

Hij heeft uitgebreide ervaring in het spectrum van auditing, variërend van Technical Audits, Informatiebeveiliging, Cybersecurity, Clouddiensten, Rekencentra, Third Party Assurance, IT-Governance en IV-Architectuur. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van meetinstrumenten voor diverse type (IT) audits op basis van de SIVA methodiek.

Wiekram is geboren in het district Nickerie, Suriname, is het achtste kind en een van een tweeling, uit het gezin van Pandit Rishi (meer bekend als Rikhi) B. Tewarie. In 1971 verhuisde hij samen met de rest van het gezin naar Nederland.

Wiekram studeerde Informatica aan de Universiteit van Amsterdam en is Register EDP-auditor. Momenteel is hij Senior Adviseur IT Audit bij de accountantdienst van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) in Nederland. Tevens doceert hij gastcolleges aan IT studenten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, Tilburg University en (online) aan de Anton de Kom universiteit van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!