Basisscholen binnenland blijven vooralsnog gesloten vanwege wateroverlast

VOJ-scholen Brokopondo en Marowijne gaan wel 3 mei starten, maar die in Sipaliwini blijven dicht

De basisscholen in het binnenland zullen vanwege de wateroverlast en slechte toegankelijkheid van de wegen vooralsnog niet dinsdag 3 mei beginnen. Het definitieve besluit is vrijdag 29 april genomen door de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Er is hiervoor overlegd met de autoriteiten belast met de wateroverlast problematiek, de lokale gezagsdragers en het Platform van Schoolleiders Binnenland.

Het ministerie zal pas overgaan tot de opstart van de scholen als de fysieke veiligheid en de veiligheid met betrekking tot het onderwijsproces van de leerkrachten en leerlingen gegarandeerd zijn. Verder wil de departementsleiding de garantie, dat de kwaliteit van het onderwijs ook in het binnenland gewaarborgd blijft. 

Eerder had de departementsleiding aangegeven, dat de scholen in het achterland afhankelijk van de situatie met betrekking tot de wateroverlast mogelijk dinsdag 3 mei wel zouden openen. 

VOJ-scholen

De VOJ-scholen in de districten Brokopondo en Marowijne starten wel met het onderwijsproces dinsdag 3 mei. Deze scholen zijn wel toegankelijk, waardoor er geen reden is om de schooldeuren van deze onderwijsinstellingen nog langer gesloten te houden, aldus het ministerie.

Maar, de VOJ-scholen in het district Sipaliwini blijven vanwege de wateroverlast wel gesloten. Het ministerie zal pas overgaan tot de opstart van deze scholen als de fysieke veiligheid en de veiligheid met betrekking tot het onderwijsproces van de leerkrachten en leerlingen gegarandeerd zijn. Voorts wil de departementsleiding ook de garantie, dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft. 

Het ministerie blijft de ontwikkelingen met betrekking tot de wateroverlast in de verschillende gebieden op de voet volgen en is ook in nauw contact met de autoriteiten die deze wateroverlast in de gaten houden.

error: Kopiëren mag niet!