Soroptimisten schenken twee couveuses aan ‘s Lands Hospitaal

De Surinaamse soroptimist Mariette Tjon-A-Ten wist dat er dringend behoefte was aan baby-isolettes in ‘s Lands Hospitaal. Via haar netwerk met de soroptimisten te Rotterdam, Schieland, Ciska Vermaas en Coby Geerlof- de Boet werd een actie gestart.

Een meevaller is, dat mevrouw Geerlof-de Boet werkzaam is in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en op haar verzoek werden twee couveuses van het merk Draeger gereviseerd en klaargemaakt voor verscheping naar Suriname.

De couveuses werden dinsdag 26 april door de vicepresident van de Soroptimist International Club Paramaribo, Wanda Bechan-Pherai, overgedragen aan de medisch directrice, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, terwijl mevrouw Tjon-A-Ten tevreden toekeek. 

Aanwezig waren ook de soroptimist Tjon-a-Ten en de kinderarts soroptimist Rika Morpurgo, de verpleegkundig directrice Suze Holband, het hoofd van de afdeling Couveuse zuster Savitirie Lakhi en haar personeel. 

‘ s Lands Hospitaal is de soroptimisten en de directie van het Sint Franciscus Gasthuis heel erkentelijk voor deze luxe en noodzakelijke donatie.

Met deze gift kan de zorg voor de prematuren geoptimaliseerd worden, aldus het ‘s Lands Hospitaal.

error: Kopiëren mag niet!