Braziliaans marineschip Iguatemi doet Suriname aan

Militairen van Suriname (Marine) en Brazilië wisselen momenteel kennis en ervaringen uit op het Braziliaanse marineschip Iguatemi. Het schip is hiervoor speciaal woensdag 27 april afgemeerd in de Nieuwe Haven van Paramaribo. 

Dit bezoek is in verband met de jaarlijkse Caribbean Exercise (Caribex), een maritieme oefening doe in het Caribisch gebied wordt uitgevoerd door de Braziliaanse marine. Een schip van de Surinaamse Kustwacht, met marinepersoneel aan boord, zal samen met het Braziliaans marineschip een Passage Exercise (Passex) uitvoeren bij de monding van de Surinamerivier en in de territoriale wateren. Hierdoor wordt de bilaterale samenwerking tussen de legers van beide landen verder uitgediept. 

Suriname heeft regionale en internationale partners op het gebied van defensie en veiligheid. Brazilië is één van de partners met wie een goede bilaterale samenwerking is. 

Het Braziliaans marineschip Iguatemi is het tweede schip uit Brazilië dat Suriname binnen een jaar aandoet. In augustus vorig jaar kreeg Suriname bezoek van de Bocaina.

De Iguatemi vertrekt weer op maandag 2 mei.

error: Kopiëren mag niet!