Taxichauffeur (34) steelt pinpas seniore burger en plundert zijn rekening

Agenten van het politiebureau Zanderij hebben donderdag 21 april de 34-jarige taxichauffeur R.S. opgespoord en aangehouden. De man wordt ervan verdachte de pinpas van een passagier, een seniore burger, te hebben gestolen gestolen en vervolgens de rekening te hebben geplunderd van de man, zo bericht het Korps Politie Suriname.

De seniore burger had in de laatste week van maart aangifte bij de politie te Zanderij gedaan, omdat hij zijn pinpas was kwijtgeraakt. Naar zijn zeggen was hij eerst naar de bank gegaan voor verificatie, waarbij bleek dat er van zaterdag 26 maart tot en met dinsdag 29 maart grote geldbedragen van zijn rekening waren gepind. Ook waren op verschillende dagen en tijdstippen financiële transacties verricht met zijn pinpas. 

Bij een ingesteld onderzoek door de politie kwam de verdachte R.S. in beeld. De verdachte had eerder in maart de aangever van Zanderij naar Paramaribo en terug gereden. Tijdens de rit naar Paramaribo zei de bejaarde man tegen de chauffeur dat hij wilde pinnen. Zij stopten bij een pinautomaat, waarop de seniore burger zijn pinpas en pincode aan de taxichauffeur gaf. R.S. pinde vervolgens meer dan het gewenste bedrag en bij terugkeer in de auto gaf hij de klant het bedrag dat hij voor hem moest pinnen en stak het resterend deel in zijn zak. Daarnaast overhandigde hij slechts het hoesje van de pinpas aan de bejaarde man en hield de pinpas en pincode achter. 

De verdachte taxichauffeur heeft hij de rekening van de seniore burger leeg kunnen halen. Verder nam hij ook de mobiele telefoon van de seniore burger, zonder dat die het doorhad.

Bij de aanhouding van de taxichauffeur werd de mobiele telefoon van de aangever op hem aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte heeft bij de voorgeleiding een volmondige bekentenis afgelegd. Met de gepinde geldbedragen heeft hij dure goederen voor zichzelf, vrienden en familie gekocht.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.S. door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!