Jennifer Vreedzaam: “Wat voor nonsens is dat!”

Het Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP) stoort zich eraan, dat president Chandrikapersad Santokhi op een persconferentie in Nickerie het afgelopen weekend in de kwestie visvergunningen, het heeft over een mogelijk visverdrag met Guyana, zoals Suriname dat heeft met Venezuela. 

De president komt met nu deze nieuwigheid, terwijl een paar dagen daarvoor hij in het parlement op heel concrete vragen over visvergunningen aan Guyanezen geen duidelijkheid wilde verschaffen. 

“Wat voor nonsens is dat!”, liet Jennifer Vreedzaam zich op ontstemde toon ontvallen. Volgens haar geeft het de inborst aan van de regering om geen openheid van zaken te geven aan het volk. Indien de intenties van de regering juist zouden zijn, zou men zich niet in allerlei bochten hoeven te wringen, geeft de parlementariër aan. 

De kwestie van de visvergunningen kwam even weer boven water drijven toen Vreedzaam de werkelijke bedoelingen van de regering aan de kaak stelde met betrekking tot de Wet Reisdocumenten die moet voorzien in de uitgifte van paspoorten met biometrische gegevens daarin. Volgens haar wil de regering de wet snel goedgekeurd krijgen om formeel de aanvraag bij de Europese Unie (EU) te kunnen doen voor visumvrij reizen van Surinaamse staatsburgers naar de Schengenlanden. Volgens Buitenland-minister Albert Ramdin heeft het daar niets mee te maken. 

SS

error: Kopiëren mag niet!