Commissie Inhoudelijke Voorbereidende Zaken geïnstalleerd vanwege Caricom-voorzitterschap Suriname

In verband met de invulling van het Caricom-voorzitterschap door president Chandrikapersad Santokhi is de Commissie Inhoudelijke Voorbereidende Zaken donderdag geïnstalleerd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. 

De bewindsman zegt dat het voor Suriname en andere Caricom-lidlanden van belang dat is er nieuwe economische mogelijkheden worden gecreëerd binnen de regio.

Binnen Caricom zijn leiders het met elkaar eens dat duurzame ontwikkeling prioriteit geniet. Het is daarom van eminent belang dat er binnen Caricom wordt gezorgd voor een hechte eenheid om gezamenlijk barrières weg te werken en samen te werken om productie te stimuleren. 

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries die betrokken zijn bij de Caricom-agenda. 

De commissie is geïnstalleerd voor een duur van zes maanden en zal zich bezighouden met de inhoudelijke voorbereidingen. De minister zegt, dat er specifieke onderwerpen zijn die van eminent belang zijn. Het gaat onder andere om de ‘single market and economy’, ontwikkelingsfinanciering, klimaatverandering, arbeidsmarkt, agrarisch beleid, industrieel beleid en zaken behorende tot het portfolio van de president. 

President Santokhi zal van 1 juli tot en met 31 december de functie van het voorzitter van Caricom vervullen.

error: Kopiëren mag niet!