Het woongenot moet niet beschadigd worden

Dit laat de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost af en toe optekenen door de media. Als paramedicus weet deze dc zeker wel wat  slecht is voor de gezondheid. Naar aanleiding van een artikel in een nieuwsblad in januari dit jaar, vermoedelijk van de hand van een bewoner van de wijk Mon Plaisir èn een radio interview van de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu op zondag 24 april, heb ik besloten om een veldonderzoek uit te voeren naar industriële activiteiten, die niet mogen,  in genoemde wijk.

In een straat van +/- 0,5 kilometer lengte heb ik het bestaan van 4 generatoren kunnen vaststellen , waarvan 1 niet alleen bij EBS stroomuitval  opgestart wordt, maar ook tij en ontij, bijvoorbeeld om 5 uur ‘s ochtends, 10 of 11 uur ‘s avonds.

Eén van de wegen die haaks staat/ligt op de ‘0,5 km straat’  zal ik voor het gemak aanduiden als de Industriestraat.  In deze straat is een soort constructiebedrijf compleet met generator creatief weggemoffeld (in feite een criminele daad) in een kantoorachtig gebouw. 

Volgens de omwonenden heeft men niet eens het fatsoen opgebracht om ze te informeren waarmee men bezig zal zijn. De dc van Noord-Oost zou volgens hun op de hoogte zijn van de activiteiten.  

Van een van de omwonenden vernam ik dat het niet niks is om dagelijks  voor tenminste 8 uren uitlaatgassen van een dieselmotor  over je heen te krijgen.  In dezelfde Industriestraat wordt een bouwwerk opgezet en ook hier wordt overlast veroorzaakt door kwebbelende arbeiders, galmende radio, gesmijt van bouwmaterialen, industrieel gereedschap; te oordelen naar de constructie, staat misschien iets ‘moois’ de omwonenden te wachten. 

Vorengenoemde zaken tasten het woongenot aan en halen het niveau van een wijk neer.

Om te voorkomen dat ik een ‘Mi  Jere’ verslag zou maken, heb ik mij voor twee uren in die wijk  opgehouden om een betrouwbaar verslag de ether in te gooien.

E.S. 

error: Kopiëren mag niet!