Geen bojo, maar blom uit de oven? “Het is crimineel gedrag”

Een familie afkomstig uit Frans-Guyana kocht geraspte ‘cassave’. Eenmaal gebakken smaakte het eindproduct niet naar cassave en bleek het volgens de familie om blom te gaan.  De dame die nu op vakantie is in Suriname wilde na jaren weer genieten van een zelfgemaakte bojo.

“De bojo maakte iedereen ziek”, laat voedseltechnoloog Ricky Stutgard weten.  De familie bezocht de voedseltechnoloog om raad. “De geraspte cassave is naar alle waarschijnlijk met iets anders, mogelijk blom, gemengd”, merkt Stutgart op. “Dit zal onderzocht moeten worden”, zegt de voedseltechnoloog.

Hij adviseerde de mensen om terug te gaan naar de verkoper en het betaalde geld terug te eisen.

Stutgard merkt op dat in het andere geval hiervan een politiezaak gemaakt zou kunnen worden. Het blijkt dat de verkoopster ondertussen het geld heeft teruggegeven aan de vakantiegangers.

Stutgard noemt het crimineel gedrag om cassave te mengen en te doen alsof het om pure cassave gaat. Hij wijst er tot slot op, dat dit ook met pomtayer gebeurt waarbij de tayer met groene banaan wordt gemengd.

RB

error: Kopiëren mag niet!