“Door deze situatie kan men van alles verwachten”

“Van alles probeert men een business te maken. Ik heb gehoord van een kamer voor SRD 2.500, maar het ergste is dat je voor een stand SRD 2.500 moet betalen om mee te doen met de verkoop”, zegt een man in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt, dat hij maandelijks een bedrag van SRD 2.500 moet neertellen om mee te kunnen doen met de verkoop.

“Het is voor een winkel en ik dacht in het begin dat het goed uit zou komen. Het is voordelig, maar de prijs nu is heel pittig. Na goed af te stemmen met de winkeleigenaar betaalde ik SRD 850, in het eerste jaar van corona betaalde ik dan SRD 1.250 en nu SRD 2.500. Ik begrijp dat de prijzen overal aan het stijgen, maar er hoeft niets aan de stand gedaan te worden, ik doe het grotendeel, dus het onderhouden en voorzieningen, waaronder water en stroom, doe ik op tijd en dan nog verhoging op verhoging.”

De man, die groente verkoopt, besloot toen het elders te proberen, maar het is hem toch niet gelukt. Dus het betalen van die SRD 2.500 gebeurt nog steeds. “Ik probeer uit te komen, maar dit vind ik heel erg. Ik denk dat ik het tot midden van de volgende maand vol hou, tot mijn pickup in orde is, dan doe ik gewoon via mijn pickup mee met de verkoop. Maar, op zo’n manier wordt dan misbruik gemaakt.” 

Een andere groenteverkoper huurt ook een stand, maar geeft aan dat de prijs heel redelijk is. “Ik heb geen problemen met verhoging noch met andere dingen, dus hoop dat het ook zo blijft. Als je geen eigen ding hebt is het wel moeilijk. En als je zaken doet met iemand die de situatie niet begrijpt, komt dat nog erger uit. Maar. door deze situatie kan men van alles verwachten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!