Boothouders ”backtrack route” kloppen met klachtenbrief aan bij desbetreffende instanties voor hulp

De boothouders die de route Nickerie-Guyana vice versa onderhouden, de zogenoemde ‘backtrack’ voerden onlangs actie vanwege hun ‘gedoog’-situatie. 

Zo besloten ze ook om een brief te richten naar alle instanties die daartoe gerechtigd zijn om ze te helpen. Deze brief werd in het bijzonder naar de president Chandrikapersad Santokhi en districtscommissaris Senrita Gobardhan gestuurd.

De wetten worden aldus de boothouders niet vastgesteld door de daartoe bevoegde organen, maar vier bootlieden die het voor het zeggen blijken te hebben.

De leden namen de pijnpunten van ze mee in deze brief. Zo verzochten ze beleefd de hoogwaardigheidsbekleders om een betere structurele aanpak van alle boothouders daar. Ze leggen de nadruk op het feit, dat het er op lijkt dat de wet van de sterkste geldt. Ze zien dit zo snel als mogelijk opgelost. Ze vragen naar gelijke kansen voor alle boothouders die dagelijks hun thuis verlaten om voeding op tafel voor hun gezinnen te kunnen zetten.

Ze staan stil bij het feit, dat er ook tal van criminele activiteiten ontplooid worden, zoals mensensmokkel, smokkel van illegale goederen, sigaretten en drugs. Ook dit is een teken dat structurering niet naar volledigheid daar aanwezig is.

Er is al heel lang een grote drang naar ordening en eventuele legalisatie van de ‘backtrack’. De goederen en andere diensten die geleverd moeten worden, moeten op een legale en bij de wet vastgestelde manier plaats kunnen vinden, aldus de ontevreden boothouders.

GW

error: Kopiëren mag niet!